Impressie Medezeggenschapssymposium Invloed op besluitvorming

Op maandag 29 mei 2017 organiseerden wij in Kasteel Woerden een symposium met als titel Invloed op besluitvorming. Dit naar aanleiding van het gelijknamige boek dat Walter van der Ploeg en Bert Fundter, trainer en adviseur bij Zuidema Personeelsmanagement & Medezeggenschap, samen met een oud-collega hebben geschreven.  Het programma draaide om de door hen opgedane inzichten en ervaringen met medezeggenschap, zoals zij die bij elkaar hebben gebracht in dit boek.

3 belangrijke, samenhangende adviezen

Het programma startte met een korte presentatie over waarom juist dit boek. Volgens Bert en Walter om ondernemingsraden en hun leden te empoweren en tools aan te reiken om invloed uit te kunnen oefenen. Vervolgens trapte prof. mr. 
Huub Willems, voormalig voorzitter van de Ondernemingskamer te Amsterdam, af met een duidelijke boodschap. Hij  spoort ondernemingsraden nadrukkelijk aan om gebruik te maken van hun rechten en macht, en zich stevig en zelfbewust op te stellen. Hij gaf 3 belangrijke, samenhangende adviezen die je hier kunt lezen.

4 kenmerkende workshops

In 2 rondes boden wij 4 workshops aan, gebaseerd op de belangrijkste elementen van het boek.
  1. Anders besluiten: over methodes die ruimte geven aan verschillende manieren van denken, en stimuleren om vraagstukken van een andere kant te bekijken.
  2. Lobbyen en pitchen: over de kunst van het lobbyen en pitchen bij het omgaan met krachtenvelden in de organisatie.
  3. Onderhandelen met resultaat: over meer invloed uitoefenen via onderhandelen. En dat effectief te doen, meer dan een standpunt verdedigen!
  4. Overtuigingskracht met het OR-team: over OR-standpunten overtuigend te presenteren en effectief te communiceren.
Ook al waren de workshops kort (tijdens een training kun je nu eenmaal meer de diepte in en écht vaardigheden trainen), ze leverden allemaal enthousiasme en toepasbare tips op.

Borrelbabbelen: niet zo maar een netwerkborrel

Hugo Vos, auteur van het boek Borrelbabbelen, plaatste aan het einde van het programma samen met de deelnemers alles in perspectief. In de vorm van een vrolijke workshop nam hij ieder mee in de kunst van het netwerken. Het leidde tot daadwerkelijk verdiepte gesprekken! En om het programma in stijl af te sluiten werd aan het einde van het programma onder de deelnemers nog een workshop voor de hele OR verloot. Al met al was het een geslaagde middag. Het mooiste was dat niet wij, maar de deelnemers ons dat vertelden. En dat op deze mooie locatie, op de warmste gemeten meidag ooit! Kon je er niet bij zijn, maar ben je benieuwd naar hoe wij jouw OR kunnen helpen om meer Invloed op besluitvorming te verkrijgen? Lees het boek, of neem contact met ons op!

Schaakbord

Mail ons
Bel me terug
Bel (033) 434 58 00

neem gerust contact met ons op